De beste parkeerapp volgens de Consumentenbond (2018/2019)

Mobiel parkeren in Roermond

Parkeren kan met SMSParking op bepaalde plaatsen in Roermond op openbare parkeerplaatsen waar betaald parkeren geldt.
Controle is op kenteken, een sticker achter de voorruit is niet nodig.

Meer informatie over mobiel parkeren en tarieven vind je hier: https://www.roermond.nl/parkeren

Vanaf januari 2014 kan men met een mobiele telefoon in Roermond mobiel per minuut parkeren via SMSParking. Wethouder Gerard IJff (verkeer): “Roermond is een gastvrije stad en daar hoort, naast voldoende parkeerplekken, een klantvriendelijk betaalsysteem bij. Betalen per minuut via je mobiele telefoon is dat bij uitstek”.

Mobiel parkeren is een snelle, veilige en makkelijke manier om parkeergeld te betalen. Het verschuldigde bedrag wordt namelijk per minuut afgerekend. Mobiel parkeren in Roermond geldt voor alle parkeerplaatsen en parkeerterreinen in de stad waar parkeerautomaten staan. Mobiel parkeren geldt vooralsnog niet in de parkeergarages maar in de loop van 2014 ook daar. Het werkt heel simpel: gebruikers dienen de 5-cijferige gebiedscode (staat op de parkeerautomaat en de parkeerborden) door te geven via de gratis parkeer app, door te bellen of via sms. Na registratie van de gebiedscode is het mobiel parkeren actief.

In Roermond kan vanaf januari 2014 mobiel worden betaald via SMS parking. Mensen die van mobiel parkeren gebruik willen maken, dienen zich éénmalig aan te melden bij SMSParking. Het bedrag wordt per minuut afgerekend op basis van de geldende parkeertarieven. Mobiel parkeren kan met elk type mobiele telefoon.

Omdat via dit systeem parkeren per minuut mogelijk is, betaalt de parkeerder nooit meer dan de werkelijk geparkeerde tijd. Bovendien is de kans op parkeerboetes heel wat kleiner omdat de parkeertijd pas voorbij is als de parkeerder zich afmeldt. Daarnaast hoeft de parkeerder niet meer op zoek naar gepast kleingeld. “Kortom; gemak dient de mens!”, aldus wethouder IJff.

© SMSParking B.V. (2023) Alle rechten voorbehouden.