De beste parkeerapp volgens de Consumentenbond (2018/2019)

Uitbreiding mobiel parkeren SMSParking in september/oktober, maar liefst in 10 nieuwe gemeentes

Best 1 oktober 2013

SMSParking heeft haar diensten de afgelopen 2 maanden flink uitgebreid. In september werden al Oss, Tiel, Drachten en Zaanstad geactiveerd en vanaf 1 oktober 2013 is de dienst ook actief in Nijverdal, Badhoevedorp, Nieuw-Vennep, Schiphol, Hoofddorp en Etten-Leur. In de loop van oktober zal ook de gemeente Muiden worden geactiveerd.

In al deze gemeentes kan men dan met de mobiele telefoon parkeergeld betalen door zich aan en af te melden via SMS-, APP-, Internet- en SmartPhoneParking.

Hoe werkt mobiel parkeren in deze nieuwe gemeentes?
Het werkt hetzelfde als men gewend is in andere steden waar men SMSParking gebruikt. Bij aankomst start men de parkeeractie door het zonenummer van de parkeermeter en het kenteken door te geven. Dit doet men door een sms te versturen naar 4030, (mobiel) internet of APP-Parking. De parkeercontroleur van de gemeente kan aan de hand van het kenteken zien of er betaald is voor parkeren. Wanneer men wegrijdt stopt men de parkeeractie op dezelfde manier en betaald alleen voor de daadwerkelijke parkeertijd!

In Oss en Tiel is nog wel een sticker verplicht achter de voorruit zodat de controleur kan zien dat men parkeert via SMSParking, in alle andere gemeentes is dat niet nodig.

© SMSParking B.V. (2023) Alle rechten voorbehouden.