De beste parkeerapp volgens de Consumentenbond (2018/2019)

Parkeren met je mobiel in Rotterdam

De gemeente Rotterdam zet scanauto’s en fiscale controleurs in om te controleren of er voldoende parkeergeld is betaald. Meer informatie vindt u op www.rotterdam.nl/kentekenparkeren/

In Rotterdam heeft u sinds 1 november 2012 geen sticker meer achter uw voorruit nodig.

 

Informatie parkeertarieven Rotterdam

In het centrumgebied van Rotterdam geldt betaald parkeren op
• maandag t/m zaterdag van 09.00-23.00 uur
• zon- en feestdagen 12.00-23.00 uur
• parkeerduur : onbeperkt

In Rotterdam Centrum betaalt u € 4,- per uur in het centrumgebied (rood) en € 3,20 p.uur in de wijken daar net buiten (geel). In de Rotterdamse wijken Oude Westen, Cool (singel), Laurenskwartier-oost en Wijnhavenkwartier-west geldt het iets goedkopere tarief. Let op dat in de meeste winkelstraten in dit gebied het dure parkeertarief geldt. Op de parkeerautomaat kunt u zien welk tarief en welke betaaltijden van toepassing zijn.
U kunt bij de parkeerautomaten alleen betalen met uw pinpas of creditcard. Betalen met muntgeld of chipknip is niet meer mogelijk.

In het schilgebied rondom het centrum (deelgemeenten Charlois, Delfshaven, Feijenoord, Kralingen-Crooswijk, Alexander, Groot-Ijsselmonde en Hilligersberg-Schiebroek) geldt betaald parkeren doorgaans op maa t/m zat van 09.00-18.00 uur, maar afhankelijk van de locatie kan dat uitlopen tot 23.00 uur.
Op Katendrecht geldt betaald parkeren op maa t/m zat van 09.00-23.00 uur en op zondag van 12.00-23.00 uur.
Parkeren op zondag is meestal gratis maar op diverse drukke centrum locaties moet voor parkeren wel worden betaald. Op de parkeerautomaat kunt u zien welke betaaltijden van toepassing zijn.

U kunt ook kiezen voor een week- en/of maandkaart.

© SMSParking B.V. (2023) Alle rechten voorbehouden.